Hallo iedereen 🙂,

hier ben ik weer maar nu zijn het niet de verhalen. Nu zitten we in de auto 🚗 en we zien allemaal bordjes in Australië en Nieuw-Zeeland met dieren op 🐨! En sommige dieren zien we in het echt!

De bordjes van Australië 🇦🇺

Een koala 🐨

De koala leeft alleen in Australië 🇦🇺.  En wij zagen hem in Victoria en er zijn er meer in Queensland. De koala is een buideldier. Hij eet de blaadjes van de eucalyptusboom. De koala is een dier dat in de avond wakker wordt en in de nacht eet en en op ontdekking gaat. Overdag slaapt hij. Hij heeft een buidel en daar zit het kindje in 🙂.

Koala Road Sign Weg Bord Australia

Het bordje van de koala, getrokken vanuit de rijdende auto want we konden niet stoppen.

De kangoeroe

De kangoeroe leeft alleen in Australië 🇦🇺. Het is ook een buideldier. Hij leeft overal in Australië! De kangoeroe zie je overdag en in de nacht. Er zijn al veel bordjes in Australië gezet. Maar er zijn ook veel kangoeroes. Hij eet graag gras🌿🌱. Wij zagen de kangoeroe verschillende keren.

En weet je waarom hij alleen in Australië leeft? Dat is omdat hij niet van het eiland kan. Hij kan wel een beetje zwemmen, dat hebben we eens gezien, een kangoeroe die een rivier overzwom.

En ze kunnen over de straat springen. Daarom zijn de bordjes, zodat je vooral in de nacht er niet op rijdt. En het is nooit slim dat je een kangoeroe aait. Maar wij deden het in een verzorg centrum want daar mocht het.

Uluru Stuart Highway Kangaroo Austrailia

Een kangoeroe bordje in het midden van Australië, aan Uluru.

De emu

De emu lijkt op een struisvogel, hij is bruin en heeft een donkere snavel en lange poten maar niet zo lange als een giraf. Ze lopen meestal in groepen in de velden. En als het te warm is dan staan zo onder een boom 🌳. De emus kunnen over de weg lopen. En wij zagen hem maar gelukkig niet voor onze auto, Cody.

Emu Bord Weg Road Sign Australia

Een emu bordje onderweg van Melbourne naar Sydney.

De wombat

De wombat leeft in een hol. In de nacht kan hij wel eens oversteken, want dan is hij wakker. Hij is ongeveer 1m groot. Wij dachten dat hij kleiner was maar we hadden er één gezien in een verzorg centrum. De wombat leeft ook alleen in Australië in het wild. Het is moeilijk uit te leggen hoe hij eruit ziet. Misschien moeten jullie het eens opzoeken? We hebben geen foto van het bordje.

Het stekelegeltje (echidna)

Dit egeltje heeft allemaal stekels. Hij leeft alleen Australië. Hij gaat ook in de nacht op ontdekking en slaapt overdag. Het egeltje eet kleine dieren bv: insecten. Hij kan zich zelf verdedigen met zijn stekels. Het is een speciaal egeltje want hij heeft een lange neus. Die hebben we jammer genoeg niet gezien, maar wel de bordjes!

Echidna Sign Road Weg Bord Australia

Een bordje van het egeltje, getrokken vanuit de rijdende auto (met vuile ramen 😉 )

Wilde paarden🐎

Deze paarden 🐎zijn niet zomaar paarden🐎! Het zijn wilde paarden. Ze kunnen zomaar over steken op de weg en je kan ze niet in de wei zien! Ze eten gras☘️🌿🌱🍃. Deze paarden zijn speciaal, ze 🐎zijn vrij.

Je kan er niet op rijden🏇!!!! We hebben geen foto van het bordje, maar het is zoals de bordjes bij ons maar zonder een mijnheer erop, enkel een paardje.

De bordjes van Nieuw-Zeeland 🇳🇿

De pinguïn 🐧

Een pinguïn is een dier dat in het water zit. De pinguïn broedt aan land. Er zijn grote pinguïns en kleine pinguïns. We zagen een super zeldzame pinguïn met geel aan zijn ogen. En als je aan de zee rijdt kan je wel eens zo een bordje zien want ze kunnen overlopen op straat.

Bord Sign Road Weg Pinguin Penguin New-Zealand

Een pinguïn bordje langs de kust van Nieuw-Zeeland

Zeehonden

De zeehonden zijn dieren die in het water graag spelen. Ze kunnen soms over steken. Ze eten vis 🐟. En ze zitten aan de zee. Ze kunnen ook kunstjes. En wij zagen ze. De kleintjes spelen, de mama’s gaan vis vangen en de papa’s rusten op de rotsen.

Zeehond Sign Road Weg Bord New Zealand

Ons enige zeehondbordje dat we gezien hebben in Nieuw-Zeeland!

De kiwi

De kiwi is een dier. Hij is heel zeldzaam, hij leeft alleen in Nieuw-Zeeland. De kiwi eet wormpjes. Overdag slaapt hij en in de nacht gaat hij op pad. De eitjes zijn 3cm. Hij slaapt in een hol. De kiwi is geen fruit 😃. Maar je hebt ook kiwi fruit 🥝.

We hebben de kiwi niet gezien in het wild en gelukkig niet op straat aan onze auto. Daarom zijn we de laatste dag naar de zoo in Auckland gegaan en daar hebben we de kiwi gezien! Gelukkig!

Kiwi Bord Sign Vulcano New Zealand

Ons eerste Kiwi bordje, met een vulkaan op de achtergrond!

En vonden jullie het leuk? Zouden jullie die ook willen zien die bordjes van Australië en Nieuw-Zeeland? Hopelijk vonden jullie het leuk wat ik over de diertjes verteld heb? Tot een volgend berichtje! Yuna