1. Airbnb

Ondertussen kent iedereen wel Airbnb. Het is een online marktplaats waar je kamers of huizen kan huren en sinds kort ook ervaringen kan boeken.  Iemand verhuurt zijn kamer of zelfs zijn volledig huis als ze op vakantie zijn, dat is alvast de bedoeling. Ondertussen is het zo populair geworden dat ook verhuurkantoren en hotels mee kamers op Airbnb plaatsen.

Wij vinden deze app zo leuk omdat je heel makkelijk kan communiceren met de host. Je hoeft niet elke keer online te gaan en in te loggen op je account om een vraag te stellen wat je heel wat tijd uitspaart. Je krijgt in de app ook een mooi overzicht van al je boekingen. En het werkt gemakkelijk! Log in met je Airbnb account en je krijgt in een oogopslag  al je vorige en toekomstige boekingen te zien!

Deze app is er voor  Android en iOS

2. Skyscanner

Als je op zoek gaat naar goedkope vluchten heb je Skyscanner nodig. Je kan zoeken over de hele wereld en krijgt meteen de beste opties te zien. Selecteer op welke dag of in welke maand je wil vertrekken. Je kan zelfs een alarm instellen als de prijs van je vlucht gaat stijgen of dalen. En als je het echt niet weet kan je ook aangeven dat je nog niet weet waar je heen wil! Je krijgt dan meteen een overzicht van alle tickets vanwaar en naar waar je wil, geordend van laagste naar hoogste prijs.

Deze app is er voor Android en iOS

3. Rome2Rio

Met Rome2Rio kan je je begin en eindbestemming ingeven en krijg je een overzicht van alle mogelijke routes. Met de bus, trein of vliegtuig of zelfs te voet. Je kan ook de actuele kosten zien en hoe lang je onderweg bent. Met wat geluk zit er ook een schema bij met alle vertrek en aankomsttijden en hoeveel tijd je tussen de verschillende trajecten hebt. Super handige app en een must-have!

Deze app bestaat voor  Android en iOS

4. Taxi apps

In heel wal landen heb je verschillende taxi apps. Meestal is de prijs hiervan goedkoper dan bij de lokale taxi jongens. Voordeel van de app is ook dat je meteen de eindbestemming kan ingeven en een vaste prijs krijgt. Je hebt dus geen risico meer om op het einde van de rit meer te moeten betalen. Je kan ook kiezen tussen scooter, auto of luxe car. In sommige landen kan je met deze apps ook afhaal en boodschappen bestellen. Je moet wel even kijken welke app in welk land werkt, en wees er zeker van dat het in je land van bestemming toegelaten is deze app te gebruiken.

Uber is waarschijnlijk de meest bekende. Deze wordt voornamelijk gebruikt in de US, Canada, Australie en sommige stukken van Europa. Deze app bestaat voor Android en iOS.

Grab, is oorspronkelijk van Singapore maar wordt ondertussen bijna overal in Zuid Oost Azie gebruikt. Deze app bestaat voor  Android en iOS.

Andere grote apps zijn Lyft (in de US en Canada), Gett (in de UK en Israel, maar ook in de  US en Rusland), MyTaxi (Duitsland en Spanje), EasyTaxi (hoofdzakelijk Brazilie en soms Afrika), Careem (Midden Oosten en Verenigde Arabische Emiraten), Olacabs (Indie,  Australie, Nieuw Zeeland en de  UK)), Yandex.Taxi (Rusland), Go-Jek (Indonesie) en KuaidiOne (China).

5. Trail Wallet

Wanneer je gaat reizen of zelfs wanneer je thuis bent kan het goed zijn om bij te houden hoeveel je elke dag spendeert. Deze budget tracking app heeft heel wat opties. Zo kan je ook zelf je dagelijks budget instellen. Op die manier kan je je uitgaven opvolgen en zorg je ervoor dat je niet zwaar boven budget gaat. Je kan je uitgaven ook volgens categorie ingeven, bv. eten, vervoer, enz… Naar ons gevoel een van de handigste reis apps.

Deze app bestaat alleen voor  iOS

6. XE Currency Converter

Een app die alle wisselkoersen kan bijhouden! Snel en vooral accuraat. Je voegt je eigen munteenheid toe en de munteenheid van het land dat je bezoekt. Je kan deze ook opslaan als je offline bent. Een souvenir kopen en ondertussen de prijs kunnen checken levert je ongetwijfeld voordeel op bij het onderhandelen van de prijs!

Deze app bestaat voor  Android en iOS

7. WhatsApp

Whatsapp is een van de beste communicatie apps als je op reis bent. Als je al niet veel data voorhanden hebt kan deze app je ver vooruit helpen. Je kan makkelijk contacten en vrienden toevoegen die je dan filmpjes of foto’s kan sturen. Ook heel wat gidsen en bedrijven gebruiken ondertussen Whatsapp.

Deze app bestaat voor Android en iOS

8. Google Translate

Waarschijnlijk kent iedereen deze app, Google Translate. Maar nu hebben ze ook een nieuwe feature waarbij je een foto kan nemen van een tekst en Google deze gaat vertalen. Geen problemen meer als de verkeersborden niet vertaald zijn, of geen foute menu keuze meer op restaurant. En je kan de app ook offline gebruiken. Wij gebruikten de app heel wat om met de lokale mensen te kunnen praten of als de taxi chauffeur geen woord Engels spreekt. Een reis app dus die je niet kan missen.

Deze app bestaat voor  Android en iOS

9. Booking.com

Met de booking.com app kan je heel snel overnachtingsmogelijkheden vinden. Bij een last minute boeking heb je alle informatie bij de hand en ben je meteen verlost van al dat papierwerk. Ook makkelijk in de taxi als je het juiste adres wil aangeven. En je kan er uiteraard ook last minute mee boeken wat je soms geweldige kortingen kan opleveren.

Deze app bestaat voor Android en iOS

10. NordVPN

Onmisbaar is deze als je een digital nomad bent. Wil je vanuit het buitenland werken moet je deze absoluut op je smartphone aanwezig hebben. Zo kan je bv. naar Spotify luisteren, programma’s op tv bekijken van je thuisland en vooral social media die soms geblokkeerd is toch gebruiken. Deze app zorgt ervoor dat al deze programma’s denken dat je toch nog thuis bent. Zo kan je je voorkeur instellen vanuit welk land je wil werken of surfen. Er is een kleine maandelijkse kost verbonden aan deze app maar in de long run zul je er geen spijt van hebben.

Meer info vind je hier